Флок

Практичност и естетика …

Галерия Флок
       Флокът представлява ново поколение дамаска с иновативни качества, осигуряващи водоустойчивост и лесна поддръжка. Той е изработен в съответствие с Oeko-Tex 100 стандартите на Европейския съюз – не съдържа вредни вещества. Дамаската е антибактериална и е сертифицирана по ISO стандартите за здравина и устойчивост на цветовете. Издържа на износване – от минимум 75 000 сядания и нагоре. Дамаската е подходяща за деца – предотвратява разпространението на микроби и бактерии. Същевременно флокът, с неговата уникална копринена текстура не отстъпва на текстилните дамаски по разнообразието от тъкани, цветове и десени – от галещата мекотата на кадифе до здравата плътност на висококачествено обработена кожа. Различните налични колекции флок с разнообразни мотиви/ флок върху флок/ осигуряват достатъчен избор и за най-взискателния вкус.
       Изключителните качества на това сравнително ново изделие, го прави много подходящо за заведения и такива за обществено ползване като фоайета и лобита на хотели. Почистването става само с влажна кърпа.
       Друга сфера на приложение на флока като дамаска е за тапициране на транспортни средства за суша и вода. Използвани са авангардни технологии за постигане на максимално висока устойчивост на UV-лъчи, агресивни атмосферни условия, сол и хлор.
       Флокът е единствената достатъчно здрава и устойчива дамаска, която позволява безпроблемно отглеждане на домашни любимци. Използваните синтетични влакна са обработени по специална нанотехнология и не могат да бъде разкъсани от нокти, което е сериозно предимство пред останалите материи и прави флока предпочитан за дамаска.

Заповядайте в шоурума на Томатекс Хоум Текстил на адрес: град Бургас, к-с Лазур, ул.“Константин Величков“ №63